Gabi konyhája

Az én bagettem

Lassan kezdtem unni az állandó kenyérsütést, ezért elhatároztam sütök bagettet kovásszal.

Hozzávalók:

  • 3 dl melegvíz
  • 20 dkg kovász
  • 50 dkg BL-80 liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 marok semleges ízű olaj
Baget

Elkészítés:

A vizet a kovásszal elkeverem majd hozzáteszem a lisztet, a tetejére a sót. Lazán összedolgozom a tésztát és 30 percre magára hagyom.

A pihenő után a maroknyi olajjal selymes tésztát dagasztok és két órán keresztűl pihentetem úgy, hogy 30 percenként sziromhajtogatom.

A kelesztés után bagettet formázok, sütőlemezre fektetem a tésztát és újabb egy órán át kelni hagyom.

Előmelegítem a sütőt 240 fokra, egy tálba vizet öntök és azt a sütőtérbe rakom.

A bagetteket közvetlenűl sütés előtt vízzel megkenem, liszttel díszítem majd bevágdosom.

10 percig 240 fokon, majd 30 percig 210 fokon szép aranybárnára sütöm!

Baget

Kiss Gabriella, hobbyblogger

Kövess, szeress, ossz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszett a bejegyzés? Kérlek oszd meg mással is!