Gabi konyhája

Sűrített tejes kalács

Gyermekkorom kedvenc íze van ebbe a kalácsba belesütve. Anno nem múlt el úgy nap, hogy ne szopogattunk volna ki egy-egy tubus sűrített tejet a barátaimmal a suliba menet vagy a játszótéren. Imádtuk!

A minap belefutottam ebbe a receptbe az Interneten. Mivel imádom a sűrített tejet és a kelt tésztát azonnal nyert ügye volt nálam.

Cseppet sem bonyolult és egy röpke óra alatt össze lehet készíteni a tésztát, hogy már csak kelni kelljen neki.

2. kelesztés után

Hozzávalók:

  • 250 ml tej
  • 75 gramm sűrített tej
  • 1 tojás
  • 30 gramm cukor
  • 7 gramm porélesztő
  • 400 gramm liszt BL-55
  • 5 gramm só
  • 50 gramm vaj

Máz:

  • 45 gramm vaj
  • 45 gramm sűrített tej

A hozzávalókat a vajon kívül egy tálba zuttyintom majd alaposan kidolgozom. Mielőtt gyúrni kezdeném a tésztát a vajat is beledolgozom. Amint a tészta felvette a vajat, alaposan meggyúrom majd meleg helyen duplájára kelesztem.

Kelesztés után a tésztát elfelezem. A tészta egyik felét kinyújtom egy 20cm × 30cm téglalapra majd feltekerem és 2-3 cm darabokat vágok le belőle. Ugyan így járok el a tészta másik felével is.

A darabokat kuglóf formába vagy püspökkenyér sütő formába helyezem és újból megkelesztem a duplájára.

Sütés előtt felvert tojással megkenem.

180 C fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.

Picit hagyom kihűlni, majd az olvasztott vaj, sűrített tej keverékkel szépen beitatom.

Itt hagyom az angol nyelvű videót, ahol jól nyomon lehet követni a sütemény elkészítését.

Kiss Gabriella, hobbyblogger

Kövess, szeress, ossz

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszett a bejegyzés? Kérlek oszd meg mással is!