Gabi

Böjt

“A böjt a farsangi időszak után, a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak.  Lényege húsvétra, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére való felkészülés a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás révén. A vallásos gyakorlat középpontjában ebben az időszakban a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozatvállalás és a könyörgés áll, kifejezve az ember Isten iránti szeretetét.”

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyb%C3%B6jt

Hetekkel ezelőtt elhatároztuk a férjemmel, hogy a mai nap elkezdjük a 8:16-os böjtöt, amely azt jelenti, hogy a nap 24 órájának 8 órájában táplálkozol, 16 órájában pedig nem eszel semmit, csak folyadékot iszol, vizet vagy ízesítetlen teát.

Egészen ma reggel 8:00 óráig azt gondoltam, hogy a mai napom az első böjtölésem első napjának nehézségeiről fog szólni, de mint ahogy általában, így most is az élet átírta a forgatókönyvet.

2021. szeptember 30.-val elbocsátanak a munkahelyemről, így érthető módon ez a hír vette át a vezető szerepet a mai napon.

Köztünk legyen szólva, hogy a jó pár éve zajló átszervezések miatt, már régóta a levegőben lógott ennek a lehetősége, ám a helyzet jelenlegi állása szerint – épp vadi új rendszert vezetünk be – nem gondoltam volna, hogy a technikai és a munkafolyamatok változása közepén, amikor még bőven van csiszolni való, bedobják a személyi változások kártyát is az asztalra.

Hogy érintett ez lelkileg?

Ahogy már említettem számítottam rá, de nem most, nem ilyen körülmények között, így meglepetésként ért. Valami oknál fogva mégis szabadnak érzem magam.

Annak ellenére, hogy huszonegy év, igen huszoneeeeeegy év után fura lesz újra munkát keresni és megállni a helyem a húspiacon, mégsem nyomaszt ez a tény, ahogy az sem, hogy miből fogunk megélni.

A törvényi és a kollektív szerződés alapján megállapított végkielégítés egy darabig elég lesz arra, hogy fizessem a számlákat és enni adjak a gyerekeknek.

Akkor mégis mi foglalkoztat jelenleg?

A lehetőségek tárháza és a szabad választás adó jövő!

Munkalehetőségek közül bármi jöhet, tényleg bármi. Tudom, hogy most a pandémia kellős közepén nem szabad válogatni, így ha olyan munka fog majd velem szembe jönni amihez kedvem lesz, akkor el fogom vállalni. Valószínűleg kevesebb jövedelmem lesz, mint most de a költségeim átcsoportosításával és végkielégítéssel, illetve a minimális megtakarításommal kihúzzuk addig, amíg megtalálom álmaim állását vagy beindítom a saját vállalkozásom.

Most adtam be a jelentkezésem két egyetem mesterképzésére, pénzügy szakra, így jelenleg az egyetemi felvételi iránti érzések erősebbek, mint a munkám megszűnése miatti aggodalmak.

Itt az ideje, hogy az általános B” komplex angol nyelvvizsga után az angol gazdasági nyelvvizsgát is megcsináljam.

Tehát, terveim vannak.

Ezalatt a hét “böjti” hónap alatt, pedig ki kell elemeznem az erősségeim, a gyengeségeim, a lehetőségeimet és a veszélyeket, hogy tisztába kerüljek önmagammal a munka frontján és amikor ott lesz az alkalom jól éljek vele.

Szomorú vagyok, hogy vége lesz az életem egy korszakának, de igaz a mondás:

Ahol egy ajtó bezárul, ott mindig egy újabb kinyílik…”

Kiss Gabriella, hobbyblogger

Kövess, szeress, ossz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszett a bejegyzés? Kérlek oszd meg mással is!