Gabi

Viszlát 2020

“Az élet nem szól másról, mint hogy a lehető legkellemesebb módon igyekezzünk agyonütni az időt.”

Hendrik Groen

Az év utolsó napján épp itt az ideje annak, hogy számot vessek magammal és ezzel a furcsa évvel.

Tavaly ilyenkor nem gondoltam volna, hogy 2020 év végén a konyhaasztalnál ülve épp blogolni fogok.

Emlékszem, a kanapén fekve azon agyaltam, hogy fogom túlélni a kényszerpihenőt, amit a gerincsérv műtétem miatt kényszerített rám az élet.

Semmi különösebb nem történt csak az addigi aktív pörgős életem egy pillanat, pontosabban Harryhez, a cicámhoz történt lehajolás után megszűnt létezni. Lebénult a bal lábam és a fájdalomtól majd bepisiltem. Az egyetlen járható út a műtét volt, ami szerencsére sikerült, így pár hónap rehab után hellyel-közzel visszakaptam a régi életem. Magam döntöttem úgy, hogy a pörgést lejjebb veszem, mert nem akartam újra a műtőasztalon kikötni.

Szóval 2020 nekem a gyógyulás és a belső béke megtalálásáról szólt. Arról, hogy ne próbáljak meg mindent egy napba belesűríteni és megtanuljak elengedni, nemet mondani.

De hogyan is történt mindez?

  • 2020. január 1. megfogadtam, hogy minden hónapban elolvasok egy könyvet.

Az idei év első napján a Duna-parti gyógysétámon azon elmélkedtem, hogy miként lehetne valami célt vinni a megváltozott élethelyzetemben. Addig a sport és főleg a kozmetika, a főállásom melletti hobby munkám töltötte ki a szabadidőmet. Mivel kényszer pihenőre lettem ítélve elhatároztam, hogy valami értelmes és építő tevékenységgel szeretném kitölteni az ajándékba kapott időt. Így jött az olvasás! Már hónapok óta sorakozott egy csomó könyv az éjjeli szekrényemen, illetve könyv címek a mobilom jegyzetfüzetében, amit majd nyugger koromban szerettem volna elolvasni. Elérkezettnek láttam az időt, hogy előre hozzam a nyugdíjas éveimre betervezett könyvek olvasását. Tizenhat könyvet olvastam el ebben az évben és ezt az új, jó szokásomat 2021-ben is szeretném megtartani.

2020-as olvasmányaim egy része
  • Új sportot próbálok ki, minek neve SUP.
Életem első SUP-ozása a Dunán

A Duna és a Balaton nekem szerelem, amúgy pedig minden, ami víz. Eddig vízi sportban az úszást és a műugrást műveltem, de a Stand Up Paddle lett most az új szerelem. A gerincemnek érezhetően kellemes és jót tesz az egyensúly folyamatos megtartása, mentálisan pedig totál felfrissít az a koncentráció, ami ehhez kell. A nyílt víztükrön való száguldás, a gyönyörű táj pedig kitisztítja és megnyugtatja a lelkem.

  • Kirándulok, túrázok Magyarországon.

Imádok utazni, de az idei évben nem minden úgy alakult, ahogy azt terveztem. Mindezek ellenére csodálatosabbnál-csodálatosabb helyekre sikerült eljutnom itthon. A Naszály hegy, a Zemplén, a Somló, a Káli medence csak, hogy párat említsek azok közül ahol vagy gyalog vagy biciklivel barangoltam.

Zemplén – Nagyhuta vadászkastély
  • Újra sütni fogok

Az idei év fura mód visszahozta az egyik elhanyagolt régi kedves hobbym, a kovászos kenyér sütését. A kovásszal készült kenyér sütése nekem terápia, aminek a végeredménye a családnak egy egészséges és finom pékárú.

Ez adta az ötletet a bloghoz. Egy pici önmegvalósítás az online térbe megosztani a pár éve megszerzett cukrásztanulmányaim tapasztalatait néhány régi kedves, még a nagymamám által rám hagyott és számos új recepten keresztül.

Búzavirág kenyér
  • Megélem a pillanatot

A legnagyobb gyermekem az idén lett nagykorú. Hihetetlen gyorsan felnőtt. Eddig az én pici babácskám volt, de jövőre egyetemre megy és lassan kirepül itthonról. Ezért egy picit önző módon olyan ajándékot szerettem volna neki adni, amely nem csak neki, de nekem is örök emlék marad. Így hát az Ő kívánságára elutaztunk Cremába, a kedvenc könyvéből forgatott film helyszínéül szolgáló olaszországi kisvárosba.

Az összes eddigi utazásom szigorú időrendben zajlott és mindig azon idegeskedtem, hogy minden flottul menjen. Ez volt az első olyan út, hogy hagytam magam sodródni az árral és átadni magam a dolce vita-nak.

Életem régóta dédelgetett álmát is sikerült megvalósítanom. Láthattam Leonárdo Da Vinci Utolsó vacsoráját Milánóban a Santa Maria delle Grazie templomban.

  • Elengedem és elfogadom a sorsom

A kozmetika számomra szerelem … volt. A főállásom mellett egy olyan rekreációs tevékenység, amely során feltöltődtem és kiteljesedtem. Ám a múlt év vége, a gerincműtétem és az idei évben bekövetkezett világméretű járványhelyzet nem tette lehetővé a további művelését. Így nehezen, de elengedtem és felszámoltam a vállalkozásom.

Elfogadtam a helyzetet, mert tudom, hogy az így felszabaduló idővel és energiával új terveket kovácsolhatok, célokat tűzhetek ki magam elé.

Hogy miket, az legyen a következő bejegyzés témája…

Kiss Gabriella, hobbyblogger.

Kövess, szeress, ossz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszett a bejegyzés? Kérlek oszd meg mással is!